Elakadtunk? Semmi baj: az autó majd kilábal a bajból. Szó szerint, merthogy lába kelt.

Naná, hogy nyomnák rá egy upgrade-et. Nem is akármilyet!

Azon agyalunk, vajon mit használjunk a gépkocsi kifejezés helyett – merthogy ez a hatkerekű, hidromotoros szöcske biztos, hogy nem az, de járműnek jármű, és van kereke is.

Lassan, szavanként: kétütemű, kompresszió-gyújtású, ellendugattyús motor. 

Eddig. Lehet tippelni, melyik autó érte el 0, azaz nulla pontot.

A Bloombergnek adott interjúban Michael Jost elmondta (reményét fejezte ki?): a 2026-ban megjelenő motorcsalád lesz az utolsó, ami még belsőégésű lesz a VW konszern életében. A CO2-semleges üzemeltetés láthatóan nemhogy lehetőség, de követelmény lesz a jövőben –a VW pedig (úgy fest) komolyan veszi a CO2-kibocsátás csökkentését, ahogy az a világ hol első, hol második legnagyobb autógyártójához  illik is.

Vagyis már van, sőt: immár fényképeken is megcsodálhatjuk a belsejét.

A luxusmárkák minimál-változata érzelmileg sokféleképpen megközelíthető. Ha akarjuk, lekicsinylően „Mercedest akart venni, de csak erre futotta”, de ha akarjuk, dicséretként, „mindenképp Mercedest vett volna, de nem akart feleslegesen nagy autót”. Minden esetre az új, kompakt A osztály minden tekintetben felnőtt a márka színvonalához, méretben, árban és tudásban is. Az 5 ajtós Golfnál 15 centivel hosszabb, az ára pedig a végtelen konfigurációs, motor, stb. lehetőség miatt változó, de sohasem kevés: 8 és 15 millió forint között van.

Közép-Kelet Európába építene új üzemet a VW. A tervek szerint 2022-re felépülő gyár helyszíneként több kelet-európai ország szóba jött. Az új üzemben kezdenék el gyártani a legújabb „népautókat”, mint a Skoda Karoq és a Seat Ateca. Ez a két típus jelenleg a csehországi Kvasinyben készül.