256 255 autót adtak el – ez alighanem rekord.

A japán Nürburgringként emlegetik azt az impozáns utat, amely a Tokiótól alig 100 kilométerre fekvő Hakone-hegy lábánál kanyarog. A legendás Nordschleiféhez hasonlóan vezetéstechnikai szempontból roppant élvezetesnek mondott 13,8 kilométeres szakasz a Toyotánál is nagy kedvence lehet valakinek, a patinás gyártó ugyanis erről nevezte el most bemutatott modelljét.

Igaz, hogy csak kiállítási tárgy, de még így is akarjuk a még mindig élő és prosperáló, ismert karosszériaműhely, Harman International fejlesztéseinek demonstrálására összehozott apróságot.

Megjött az első elektromos népautó! – futott végig a hír nemrég a különböző internetes portálokon a Volkswagen ID.3 1st bemutatása kapcsán. Nos, nyilván mindenkinek más fogalmai vannak a „népről”, de egy 13 millió forintnak megfelelő euróért kínált kocsi kapcsán azért ez mégiscsak túlzásnak tűnik. Azért ne legyenek kétségeink, alighanem a tervbe vett 30 ezer példány mindegyike gazdára talál majd.

Elakadtunk? Semmi baj: az autó majd kilábal a bajból. Szó szerint, merthogy lába kelt.

Ha autóvásárlásról van szó, mindenki más és más szempontok alapján hoz döntést. Akad azonban egy tényező, ami alighanem mindenkinél ott van a lista elején: a megbízhatóság. Pech, hogy pont ez az egyik olyan tulajdonság, amivel a legnehezebb előre kalkulálni. Ezért lehetnek hasznosak azok a kimutatások, amelyek a leggyakrabban előkerülő hibákat és a legmegbízhatóbbnak számító típusukat összesítik.

Naná, hogy nyomnák rá egy upgrade-et. Nem is akármilyet!

A Red Bull Air Race többek között azért száműzték a közelmúltban Budapestről, mert a repülőgépek zajt csaptak és szennyezték a környezetet. Nos, ezektől az ártalmaktól nem kell tartaniuk a pálya környéki lakosoknak akkor sem, ha igaznak bizonyulnak a hírek, és rövidesen egy új versenysorozat érkezik a fővárosba. Ez ugyanis a Formula–E, vagyis az elektromos versenyautók világbajnoksága lehet.

Azon agyalunk, vajon mit használjunk a gépkocsi kifejezés helyett – merthogy ez a hatkerekű, hidromotoros szöcske biztos, hogy nem az, de járműnek jármű, és van kereke is.