Méregdrága lesz - lehet tippelni, ennek ellenére hány perc alatt kapkodják majd el.

A japán Nürburgringként emlegetik azt az impozáns utat, amely a Tokiótól alig 100 kilométerre fekvő Hakone-hegy lábánál kanyarog. A legendás Nordschleiféhez hasonlóan vezetéstechnikai szempontból roppant élvezetesnek mondott 13,8 kilométeres szakasz a Toyotánál is nagy kedvence lehet valakinek, a patinás gyártó ugyanis erről nevezte el most bemutatott modelljét.

Nem mintha eddig nem lett volna gyönyörű.

Megjött az első elektromos népautó! – futott végig a hír nemrég a különböző internetes portálokon a Volkswagen ID.3 1st bemutatása kapcsán. Nos, nyilván mindenkinek más fogalmai vannak a „népről”, de egy 13 millió forintnak megfelelő euróért kínált kocsi kapcsán azért ez mégiscsak túlzásnak tűnik. Azért ne legyenek kétségeink, alighanem a tervbe vett 30 ezer példány mindegyike gazdára talál majd.

Az eDrive virtuális összkerékhajtás tesztelését az északi sarkkör mellett végzik.

Ha autóvásárlásról van szó, mindenki más és más szempontok alapján hoz döntést. Akad azonban egy tényező, ami alighanem mindenkinél ott van a lista elején: a megbízhatóság. Pech, hogy pont ez az egyik olyan tulajdonság, amivel a legnehezebb előre kalkulálni. Ezért lehetnek hasznosak azok a kimutatások, amelyek a leggyakrabban előkerülő hibákat és a legmegbízhatóbbnak számító típusukat összesítik.

A Blackwing motor a régi új csoda.

A Red Bull Air Race többek között azért száműzték a közelmúltban Budapestről, mert a repülőgépek zajt csaptak és szennyezték a környezetet. Nos, ezektől az ártalmaktól nem kell tartaniuk a pálya környéki lakosoknak akkor sem, ha igaznak bizonyulnak a hírek, és rövidesen egy új versenysorozat érkezik a fővárosba. Ez ugyanis a Formula–E, vagyis az elektromos versenyautók világbajnoksága lehet.

Mert ha kell, akkor itt van, megérkezett.