Heten maradtak versenyben az Év Autója (Car of the Year) címért, amelyet hagyományosan az egyik legrangosabb elismerésnek tartanak a négykerekűek világában. A szakmai zsűri által szűkített kör kiválóan leképezi a piac jövőjét – vagy legalább is azt, amit sokan a jövőtől várnak: az elitkörben ugyanis a jelenleg az utakon látható arányokhoz képest jelentősen felülreprezentáltak az elektromos és hibrid modellek.

Nem mintha eddig nem lett volna gyönyörű.

Nem akármilyen autót mutatott be a most zajló Los Angeles-i Auto Show-n a Toyota. A cég újdonsága a RAV4 Prime nevű plug-in hibrid modell, amely az ötödik generációjánál tartó kompakt SUV történetének eddigi legerősebb verziója lesz. A japánok a figyelemre méltó rendszerteljesítmény mellett a crossover szegmensben kiugróan alacsony fogyasztási adatot is ígérnek – megfejelve mindezt a nem elhanyagolható tisztán elektromos hatótávval.

Az eDrive virtuális összkerékhajtás tesztelését az északi sarkkör mellett végzik.

Biztatóan zárultak minap a Bloodhound-projekt dél-afrikai tesztjei: a szárazföldi sebességi világcsúcsot célba vevő csapat sugárhajtású járműve átlépte az 1000 km/h-s tempót. A gárda most visszautazik az angliai főhadiszállásra, ahol még jókora munka vár rájuk, azonban elmondásuk szerint hamarosan minden adott lesz ahhoz, hogy átadják a múltnak a több mint húsz esztendős rekordot.

A Blackwing motor a régi új csoda.

Egy vadonatúj sportautót látva mindenkinek máson akad meg először a szeme, azonban a napokban leleplezett McLaren Elva esetén az első benyomás alighanem a többségnél valami olyasmi: „és hol van a szélvédő?” Nos, a gyártó némi felárért kész beszerelni azt utólag, azonban a leendő tulajdonosoknak azt ígérik, anélkül sem fogja túlzottan felborzolni a frizurájukat a menetszél, köszönhetően a bivalyerős kocsihoz kifejlesztett légkezelő rendszernek.

Mert ha kell, akkor itt van, megérkezett.

A világszerte legtöbb elektromos autót eladó márkák top10-es listáján 6 kínai gyártó is szerepel – ezek azonban szinte teljesen ismeretlenek az európai közönség számára. Sokak szerint viszont ez már nem sokáig lesz így. Az egyik első lépés most mindenesetre meg is történt ebben az irányban, az Aiways U5 ugyanis a friss hírek szerint megszerzett minden olyan engedélyt, amely az öreg kontinens piacára lépéshez szükséges.