Alaposan szabadjára eresztették a fantáziájukat a svédországi Volkswagen marketingesei, és egy egészen meghökkentő módját választották annak, hogy egy kis hírverést csapjanak az új Passat Alltrack 4 Motion körül. A cég ugyanis januárban elrejtett egy példányt az autóból a svéd „vadonban”, amely azé lesz, aki először megtalálja. Egy biztos, a napokban sok kalandvágyó szerencsevadász kezdte el nézegetni az oda szóló repülőjegyeket.

Használtautó-vásárlás során sem nélkülözhető a fogyasztói tudatosság!

Ha új év, akkor új szelek az autós világban, gondolhatnánk – pedig dehogy! A 2020-as esztendő első újonnan bejelentett modelljei ugyanis semmi meglepőt nem hoztak, azaz tökéletesen beleillenek az utóbbi időszakban látott trendekbe. A napokban leleplezett két új Renault egyaránt hibrid és képes a tisztán elektromos üzemmódra!

Az Audi hideg és precíz. A Mercedes kényelmes, az Alfa Romeo sportos, a Citroen süppedős, az olaszok vidámak, a BMW… nos, az olyan amilyen, a Toyota megbízható, a Honda kifinomult, de még az orosz kocsiknak is van egy igénytelen, de elpusztíthatatlan karakterük. Egyszóval ezek mind valamilyenek. De mi a helyzet a Peugeot-val?

Az élet minden területének megvan a maga „bezzegországa”, ahol minden sokkal fejlettebb, szebb, jobb, mint máshol. Az autózás világában – és persze sok más téren is – az egyik ilyen mindenképpen Norvégia, amely ezúttal sem cáfolt rá jó hírére. A skandináv ország ugyanis a mögöttünk hagyott esztendőben két előremutató szempontból is egészen figyelemre méltó statisztikákat produkált.

Hivatalosan csak néhány nap múlva, a New York-i Nemzetközi Auto Show keretein belül mutatják be a Mercedes-AMG legújabb változatát, a CLA 35 4MATIC-ot, de az első képek és a műszaki adatok már most megérkeztek a Kecskeméten gyártott modellről.

A lassacskán mögöttünk hagyott 2019-es esztendőben is megszámlálhatatlanul sok új autót mutattak be világszerte, azonban vélhetően egyik sem kapott akkora visszhangot, mint a Tesla Cybertruck. Az elektromos pick-up, amelynek prototípusával mostanság a cég első embere, Elon Musk járja Los Angeles utcáit, várhatóan 2021-ben „árasztja el” a világot. Legalább is azt a részét, ahol megfelel majd a szigorú biztonsági előírásoknak. Egy friss vélemény szerint ugyanis Európa nem tartozik majd ebbe a körbe…

A vezető autómárkák kétségkívül a világ legismertebb brandjei közé tartoznak, mégis, ha hajszálpontosan le kellene betűzni egyik-másiknak a nevét, könnyen lehet, hogy többen zavarba jönnének. Egy közelmúltbeli felmérés erre most alaposan rá is világított – szerencsére azonban nem mifelénk, hanem az USA-ban. A vizsgálat során akadt olyan világhírű márka is, amelynél többen esküdtek egy hibás névváltozatra, mint a cég valódi nevére.

Azt, hogy a bolygó védelmének érdekében a (nagyon) közeli jövőben csökkenteni kell a közúti járművek által kibocsátott károsanyagok mennyiségét, talán senki sem vitatja. Ennek módszeréről azonban már megoszlanak a vélemények. Akadnak, akik szerint megfelelő fejlesztések után a „hagyományos” üzemanyagokkal is teljesíthetők a környezetvédelmi célok. Mások viszont drasztikus megoldásokhoz nyúlnának – egy új javaslat például többek közt az autósvilág egyik legnagyobb kuriózumát is megszüntetné.