Jobb későn, mint soha, tartja a mondás, márpedig a jelek szerint ez hamarosan az Aston Martin egyik egészen különleges, ám majdnem feledésbe merült modellje kapcsán is igaz lesz. A Bulldogot 40 esztendővel ezelőtt azért alkották meg, hogy átlépjék vele a 200 mérföld/órás álomhatárt. Ez akkor nem sikerült, de egy friss bejelentés szerint most, jókora csúszással ugyan, de mégis összejöhet.

Az Audi hideg és precíz. A Mercedes kényelmes, az Alfa Romeo sportos, a Citroen süppedős, az olaszok vidámak, a BMW… nos, az olyan amilyen, a Toyota megbízható, a Honda kifinomult, de még az orosz kocsiknak is van egy igénytelen, de elpusztíthatatlan karakterük. Egyszóval ezek mind valamilyenek. De mi a helyzet a Peugeot-val?

Használtautó-vásárlás során sem nélkülözhető a fogyasztói tudatosság!

A napokon belül kezdődő Genfi Autószalonra nemcsak a világmárkák készülnek széles tömegeknek szánt újdonságaikkal, hanem azok a gyártók is, akik csak egy szűk réteget céloznak meg. Méghozzá nagyon szűket, a Czinger 21C hiperautóból például összesen 80 darab készül majd, ami a több mint félmilliárd forintos árat nézve nem is meglepő. És hogy megéri-e? A kocsira pillantva, valamint a részleteket megismerve ezt mindenki eldöntheti!

Hivatalosan csak néhány nap múlva, a New York-i Nemzetközi Auto Show keretein belül mutatják be a Mercedes-AMG legújabb változatát, a CLA 35 4MATIC-ot, de az első képek és a műszaki adatok már most megérkeztek a Kecskeméten gyártott modellről.

Lassan egy kezünkön meg tudjuk számolni azokat az autógyártókat, amelyek modellpalettáján még nem jelent meg részben vagy teljesen elektromos típus. Úgy fest, a már így is elég szűkös listáról hamarosan egy újabb nevet is lehúzhatunk, egy friss bejelentés szerint ugyanis rövidesen érkezik az első villany-Dacia – ráadásul a márka hibrid projektjeiről is egyre több részlet lát napvilágot mostanság.

Ha a színpadon felbukkan egy pisztoly, annak előbb-utóbb el kell sülnie. Ha a közismert dramaturgiai mondásnak létezne egy autós megfelelője, az alighanem valahogy úgy hangzana: ha egy gyártó előáll egy sportkupéval, annak rövidesen elkészül a nyitott tetős változata is. Pontosan ez történt most az Aston Martinnál, amely a napokban hivatalosan is bemutatta a Vantage Roadstert, amely egyebek mellett egy világrekorder alkatrésszel tűnne ki a vetélytársak közül.

Az amerikai iSeeCars nevű gigantikus új- és használtautó adatbázist üzemeltető oldal kíváncsi volt rá, melyek azok a kocsik, amelyeken a legnagyobb arányban túladnak tulajdonosaik már egy éven belül. A lista élmezőnyében meglepően sok luxusjárgányt, és fej-fej melletti brit-német „küzdelmet” találunk.

Vészesen közeleg a Genfi Autószalon, az év első olyan eseménye, amelyet túlzás nélkül az egész világon árgus szemekkel figyelnek a téma szakértői, rajongói. A gyártók sorra jelentik be a rendezvényre időzített újdonságaikat: a Lexus például három európai premierre is készül a svájci városban.  A néhány kedvcsináló fotó erejéig már bemutatott kocsik önmagukban is izgalmasak, de legalább ilyen érdekes az a „nagy terv”, aminek részeként megszülettek.