Egyre több helyről hallani, hogy az önvezető autók hamarosan meghódítják az utakat, de legalább ugyanennyien figyelmeztetnek arra is: még hosszú, rengeteg fejlesztésen és teszten átívelő út vezet odáig, hogy ténylegesen ezekre a járművekre épüljön a közlekedés. A villámgyors térhódítás gátja pedig egyelőre nem más, mint az ember.

Használtautó-vásárlás során sem nélkülözhető a fogyasztói tudatosság!

James Bond és az Aston Martin már-már elválaszthatatlan partnerek a filmvásznon, így az eddig is biztosnak tűnt, hogy a brit luxusgyártó autói nem hiányozhatnak a várhatóan jövő tavasszal mozikba kerülő, 25. Bond-filmből se. A napokban aztán lehullt a lepel arról is, a világ legismertebb titkos ügynökének bőrébe bújó Daniel Craiget pontosan melyik típusok volánja mögött láthatjuk majd száguldani.

Hivatalosan csak néhány nap múlva, a New York-i Nemzetközi Auto Show keretein belül mutatják be a Mercedes-AMG legújabb változatát, a CLA 35 4MATIC-ot, de az első képek és a műszaki adatok már most megérkeztek a Kecskeméten gyártott modellről.

Akadnak, akik már eddig is annak tartották, de egy olasz bíróság a minap végérvényesen kimondta: a Ferrari 250 GTO hivatalosan műalkotásnak minősül! A legendás olasz márka jogi osztálya ezt már hosszú ideje szerette volna elérni, az utóbbi években ugyanis egyre több hamisítvány bukkant fel a piacon a kultikus kocsiból. Nem is véletlenül, a modell példányai ugyanis az összes autó közül a legtöbbért cserélnek gazdát a különböző árveréseken.

Bizonyára sokakkal előfordult már, hogy az úttesten való átkelésnél kizárólag a fülükre hagyatkozva azt gondolták, se közel, se távol nem jön semmi, aztán egyszer csak néhány méternyire ott termett egy elektromos autó. A kétségkívül balesetveszélyes helyzetre reagálva az Európai Unió júliustól életbe léptet egy szabályt, amely szerint minden új villanykocsit figyelmeztető hangjelzést kibocsátó berendezéssel kell ellátni. Az ügyben azért még sok a nyitott kérdés.

Egy ideje már tudvalevő, hogy az idén 50 éves Mini háza táján dolgoznak egy teljesen elektromos modellen. Két éve, amikor először lehetett hallani a koncepcióról, 2019-re már sorozatgyártást ígért a cég, ám a friss hírek szerint erre legkorábban jövőre kerülhet sor. Júliusban mindenesetre leleplezik a végleges verziót, amelyről már most kiszivárgott néhány részlet.

Az amerikai iSeeCars nevű gigantikus új- és használtautó adatbázist üzemeltető oldal kíváncsi volt rá, melyek azok a kocsik, amelyeken a legnagyobb arányban túladnak tulajdonosaik már egy éven belül. A lista élmezőnyében meglepően sok luxusjárgányt, és fej-fej melletti brit-német „küzdelmet” találunk.

Úgy fest, hamarosan jelentős lépésre szánhatja el magát Franciaország, ahol napirenden van egy olyan javaslat, amely 2040-től megtiltaná a „hagyományos” üzemanyagokkal táplált autók árusítását, és az elektromos járművek egyeduralmát hozná el. Egyesek üdvözlik a kezdeményezést, mások azonban hozzáteszik: „nem eszik olyan forrón azt a kását”.