Lehullt a lepel az új E-osztályról

Lehullt a lepel az új E-osztályról
A Detroiti Autószalonon mutatkozik be a Mercedes-Benz E-osztály megújult változata, azonban néhány fotó már kiszivárgott arról, milyen vizuális élményt nyújt majd a járgány.

A kiszivárogtatott fotókra a Mercedes is lépett, és néhány technikai adattal is szolgált a kiváncsi autófanatikusoknak.

A hírek szerint több mint egymilliárd eurót költött a gyár arra, hogy egy alaposan átdolgozott modellel jelenhessen meg a nyilvánosság előtt.

Az már bizonyos, hogy a limuzin és a kombi változata is egyszerre újul meg. A képek tanúsága szerint egy dinamikusabb vonalvezetésű modellt terveztek.  Teljesen új a frontrész és a fényszóró, de újraformálták a motorháztetőt, az első és hátsó lökhárítót, a hátsó lámpákat, valamint az autó belsejét is.

A motorkínálatban az E-osztály limuzin és T-modell erős és hatékony benzin- és dízelmotorok széles választékát kínálja majd, az ECO Start-Stop rendszerrel, valamint új asszisztencia-rendszereket is ajánl majd a modell.

Az E-osztály története az 1950-es évekig nyúlik vissza. Az első "E"-nek tekinthető modell 1953-ban mutatkozott be, ez a W120-as(Ponton) modell volt. A legutolsó modellje 2009-ben jelent meg, a w212-es modell.

A 2013-as modell hivatalos bemutatójára a Detroiti bemutatóig kell várni, az európai bemutató várhatóan a tavasz elején esedékes Genfi autószalonon lesz.