Városi terepjárót jelentet meg a Bentley

Városi terepjárót jelentet meg a Bentley
A Bentey neve valahogy összeforrott az angol eleganciával, azért is fogadták sokan kétkedve a városi terepjárónak a megjelenését.

Aztán a tavalyi Genfi autószalonban bemutatásra került a Bentley EXP 9F tanulmányautó, ami már gyakorlatilag eg terepjáró volt, így sejteni lehetett, hogy a cég ebbe az irányba folytatja a fejlesztéseket. A tanulmányautótól azonban nagyban fog külsőre különbözni a három év múlva megjelenő Bentley SUV, mondta a jelenleg a Volkswagenhez tartozó márka képviselője.

A tervek szerint a Bentley városi terepjáró természetesen a legdrágább lesz ebben a szegmensben. Wolfgang Schreiber vezérigazgató elmondása szerint az autó motorja egy saját fejlesztésű 4 literes, V8-as motor lesz, de azt sem tartják kizártnak, hogy hibrid változat is lesz belőle.

A Bentley Motors Limited egy 1919-ben alapított angol autógyár, mely elsősorban luxusautók gyártásával foglalkozik. Az 1920-as években "mindössze" a gazdag és kalandvágyó fiatal férfiak érdeklődését keltette fel a Bentley márka, akik akkor csak kedvtelésből, ám egyre eredményesebben versenyeztek. A jómódú amatőröket a köznyelv lassan csak Bentley-fiúkként kezdte emlegetni. Később, az 1930-as években a Rolls-Royce megvásárolta a márkát, s ennek következtében a teljesítmény és a sebesség mellett a stílus és az elegancia is felkerültek a Bentley-k jellemzőinek listájára.

Az ismertebb Bentley tulajdonosok közé tartoznak még: II. Erzsébet brit királynő, Ralph Lauren, Mike Tyson, Shaquille O'Neal, Jay-Z.