Már-már rúpiátlan kisautóból épít menő jövőkocsit a Renault

Már-már rúpiátlan kisautóból épít menő jövőkocsit a Renault

Nem vicc: az egymillió forintnyi rúpiából zsebre tehető, még a minimálautóiról híres (hírhedt?) Indiában is olcsónak számító viccgépből elektromos hajtáslánccal szerelt csodaautót készítenek az európaiaknak Boulogne-Billancourt-ban.

Legalábbis a tanulmányautó már kész, amelynek alapján, ha sikerül megőrizni a műszaki tartalmat, a külsőt, és sorozatban is megbízható terméket készíteni, a Kwid mini mennybemenetele nagyjából borítékolható. A filléres kis szabadidőautó alapjai megmaradtak, ám a gyöngyházfehér fényezésen és a kék tetőrészen túl is durva upgrade-en esett át a K-ZE – az orr-rész teljesen megváltozott, illetve a kerekek sem olyan vékonyak, mint a Kwid-en.

A franciák ezen felül 250 kilométeres hatótávolságot ígérnek egy töltéssel, és ez csak a sokat emlegetett, bitang újításokkal 400 kilométerre guruló Renault ZOE árnyékában tűnhet semmiségnek – valójában egy kompakt városi járgánytól teljesen vállalható eredmény.

Gyorsulásról, végsebességről, töltési időtől egyelőre semmi infó, az első képek azonban meggyőzőek. Kell-e nekünk a K-ZE, ha beindul a szériagyártás?