Magyarországról, szeretettel

Magyarországról, szeretettel

Hivatalosan csak néhány nap múlva, a New York-i Nemzetközi Auto Show keretein belül mutatják be a Mercedes-AMG legújabb változatát, a CLA 35 4MATIC-ot, de az első képek és a műszaki adatok már most megérkeztek a Kecskeméten gyártott modellről.

Sportos, stílusos, intelligens és dinamikus. Így ír a Mercedes-Benz hivatalos oldala a patinás márka most debütáló autójáról, amely – hasonlóan a CLA-osztály többi képviselőjéhez – a cég magyarországi gyárában gördül le a futószalagról.

Egy hivatalos oldalnak persze az a dolga, hogy az említettekhez hasonló hangzatos jelzőkkel illesse a terméket, amely kifejezések jól csengenek ugyan, de azért elég nehezen megfoghatók. Hiszen egy kocsi is legfeljebb csak annyira lehet intelligens, mint egy mosópor – vagy, tehetjük hozzá, mint a tulajdonosa. A „műértőket” a szlogeneknél sokkal jobban érdeklik a technikai paraméterek.

Nos, a Mercedes nagy teljesítményű autóira kitalált brandje, az AMG neve alatt futó CLA 35 4MATIC ilyen téren sem áll rosszul. A 2.0 literes turbómotor a hivatalos leírás szerint 306 lóerős, a maximális nyomaték pedig – 3000-es és 4000-es közötti fordulatszámon – 400 Nm. A gyári adatok alapján a legújabb modell egy kicsivel lassabb az A-osztálynál: 4,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra, a végsebessége pedig 250 km/h környékén van. A tesztek 7,2-7,3 literes fogyasztást mértek 100 kilométeren.

A kecskeméti szakemberek a normál CLA-hoz képest két plusz keresztmerevítőt és egy a motor alá csavarozott alumíniumlemezt is beépítettek az autóba, ezzel is biztosítva a karosszéria első részének merevségét. A hírek szerint az első példányokat nyáron vehetik át azok az új tulajdonosok, akik hajlandóak érte kifizetni a forintban kifejezve várhatóan bőven hétszámjegyű vételárat.