Kia - mindenki várja már a 200 lovas háromajtóst

Kia - mindenki várja már a 200 lovas háromajtóst
Valamire nagyon készülnek a Kia szakemberei: először decemberben néhány grafikát hoztak nyilvánosságra új autójukról, most pedig néhány fotót is bedobtak a Pro_ceed GT-ről. Külsőre az autó agresszív, véleményünk szerint olyan, mint amilyennek egy igazi sportos autónak lennie kell.

A háromajtós autó agresszív, előre ugró lökhárítójával, LED-es lámpabetétekkel és hatalmas légbeömlőkkel nyűgözi le az őt nézőket. Az autó vezetőit pedig valószínűleg a 200 lóerős, 1,6 literes turbómotor fogja megragadni, amelyik százra 7,9 másodperc alatt tud gyorsulni.

A sportos autó elődje a ceed modell, a típus neve a Community of Europe and European Design (európai közösség, és európai dizájn) kifejezések kezdőbetűiből áll. A Kia cee'd hivatalosan a Párizsi Motor Show-n mutatkozott be a nagyközönségnek 2006-ban.

A modellt egy teljesen új európai üzemben, a szlovákiai Zsolnán gyártják, ám arról még nincs információ, hogy a GT-nek pontosan hol lesz a szülőhelye. Bár felröppent 2012 derekán a hír, hogy a KIA Magyarországon is létesíteni fog egy gyárat, ezt a dél-koreai márka képviselői cáfolták.