A Suzuki bejelentette S-Cross nevű kompakt crossoverét

A Suzuki bejelentette S-Cross nevű kompakt crossoverét
A Suzuki bejelentette legújabb autóját, az S-Cross nevű kompakt crossovert, amelyet Esztergomban fognak gyártani, a bemutatójára pedig várhatóan a genfi autószalonon kerülhet sor.

A hivatalos bemutatót sokan várják már, hiszen bár megjelent fotó és kiszivárgott néhány információ a Magyarországon gyártott autóról, még sok a kérdőjel.

Az S-Cross első verzióját Párizsban mutatta be az autógyár, a gépkocsi legutóbbi „megvillantása" pedig arra utal, hogy nincs nagy különbség a végleges és a koncept-autó között.

Az autó hossza 4310 mm, szélessége 1840 mm, magassága 1600 mm lesz. Összehasonlítva a leendő ellenfelével, a Nissan Qashqai-al, az új Suzuki 20 mm-rel rövidebb, 60 mm-rel szélesebb és 15 mm-rel alacsonyabb lesz.

Az is biztos, hogy az alapfelszerelésben elsőkerék-meghajtással vehetjük meg az autót, de aki többet áldozna, az négykerék-meghajtásos verziót is vásárolhat. Motorizálással kapcsolatban nincsenek pontos információk, minden jel arra mutat, hogy benzines és dízelmotorral is meglehet majd vásárolni az S-Crosst. Amit viszont biztosra ígérnek a Suzuki emberei, az az, hogy kategriájában a legnagyobb csomagtartóval fog rendelkezni.

A Suzuki 1991 óta van jelen gyárral Magyarországon, a termelés 1992-ben kezdődött el az esztergomi gyárban. 2006-ban gyártották le az egymilliomodik autót. A gyár futószalagjáról olyan típusok gördültek le, mint a Swift, Swift2, Ignis vagy éppen a WagenR+.