A Mercedes újra a legnagyobb luxusautó-gyártó akar lenni

A Mercedes újra a legnagyobb luxusautó-gyártó akar lenni
Megelégelte a Mercedes, hogy az Audi és a BMW mögött csak harmadik helyezett lett a luxusautó-gyártók között, ezért komoly fejlesztési munkálatokba kezdenek a gyár mérnökei.

Összesen 21 milliárd eurót terveznek fejlesztésekre, kutatásokra fordítani, a tervek szerint 2020-ig 13 olyan új autót fognak piacra dobni, amelyeknek még nincs elődjük, tehát vadonatúj típusok lesznek.

Valószínűleg a fejlesztésekre szánt összeg kigazdálkodása az oka annak, hogy a Mercedes megszorításokat is tervez - például a tehergépjármű-gyártó részegen komoly elbocsájtásokra lehet számítani.

Szakportálok tudni vélik, hogy az újonnan megjelenő Mercedesek egyike a GLA néven futó szabadidő-autó, amelyről már fotók is jelentek meg. Ennek megjelenése 2013-ra várható, de elképzelhető, hogy megjelenik a Porsche 911 ellenfelének szánt SLC sportkocsi, de kabrió S-osztály sem volt még. Várható még a közeljövőben az E-osztály új generációja is.

A Mercedes hosszú időn keresztül vezető márka volt a luxusautók között, az eladások tekintetében aztán 2005-ben a BMW, 2011-ben pedig az Audi előzte meg.

Hogy a Mercedes agresszív fejlesztési stratégiája visszarepíti-e a márkát z első helyre, az csak a következő években fog eldőlni.