1,2 millió eurós autót mutat be a Ferrari

1,2 millió eurós autót mutat be a Ferrari
A Ferrari eddig sem az olcsó autóiról volt híres, a 2013-as Genfi autószalonon azonban még magasabbra teszi a mércét.

A lapértesülések szerint ugyanis az egyik legnagyobb presztízzsel rendelkező sportautómárka gyártói egy 900 lóerős autót készülnek bemutatni, amelyből egy darab ára jócskán meghaladja az egymillió eurót.

Az árért a Ferrari most sem ad keveset: a HY-KERS hibrid technológiával felszerelt csoda-autó exkluzív élményt biztosít, hiszen mindössze 499 példány készül belőle.

A hibrid technológia 40 százalékkal kisebb fogyasztást is biztosít a korábbi Ferrari modellekhez képest, már ha az új Ferrari tulajdonosnak a magas fogyasztás miatt fájna a feje, valamint mindössze 5,5 másodperc alatt lesz képes lelassítani 200 kb/ óráról 0-ra. Az autó csúcssebessége 350 km/ óra lesz, az alapára pedig Olaszországban 1,2 millió euró lesz. A modell a korábbi Enzo helyét veszi át.

A versenyautókat és nagy teljesítményű sportautókat készítő olaszországi autógyár 2012-ben összesen 7.318 autót értékesített, ami rekordnak számít a gyár történetében, ahogyan a 4.4 milliárd eurós bevétel is. Összesen 350 millió eurós profittal zárták a tavalyi évet.